Tess

Vevves

Just nu…

– Tänker jag SÅÅ mycket på inredning. Vi ska ju flytta kontoret till källaren och göra rummet vi har kontoret i idag, till “mitt”. Jag har en ganska klar bild i huvudet hur jag vill att det ska se ut, men är fortfarande lite osäker på vilken färg jag ska ha på väggarna… det lutar mot “kalk” eller “soft skin”, båda från jotun. Sedan funderar jag om jag ska använda kalkfärg för att få ett mer levande och ombonat intryck, eller bara köra vanlig matt färg? Åh, det är så svårt. Ska nog provmåla upp båda färgerna innan jag bestämmer mig.

– Ludde är i en väldigt jobbig fas just nu. Han har nydligen fyllt tre, så det hör ju till. Men alltså, det är jobbigt. Det finns ingenting som heter lyssna och att sova, vad är det? Haha. Läggningarna tar allt från en timme till tre… tålamodet på oss vuxna tryter men vi löser av varandra.
När det är jobbigt försöker jag tänka att det bara är en fas, men mitt upp i allt är det inte så lätt att hålla den tanken vid liv. Mitt upp i allt är det jobbigt. Samtidigt som han har denna fasen får vi ändå se den “riktiga” Ludde, där vi får pussar, kramar och får höra att han tycker om alla fina vuxna han har omkring sig. Vid läggning brukar han räkna upp alla han tycker om. Han är genomgo ❤️
– Från ingenstans har Ludde börjat stamma. Första gången trodde jag att det bara var något han “gjorde”, för han är lite av en clown. Men det har sedan fortsatt och vi märker att han tycker att det är jobbigt när han inte får fram det ord han vill. När A och Ludde var och handlade här om dagen hade Ludde blivit irriterad av att han inte fick fram orden. Det gör ont i hjärtat att se honom känna så.
När jag skulle gå och lägga mig en kväll låg jag och läste om just stamning hos barn och det är vid 2-5 års ålder det börjar. Även hur man ska bemöta barnet när det stammar. Det var något jag visste sedan tidigare, men jag kan aldrig få för mycket information och vill gärna läsa på.
Hans stamning kan försvinna av sig själv, men vill ändå prata med bvc och boka in ett möte. Har du någon erfarenhet av detta och vill dela med dig av? 💗
– Idag åker Ludde till sin pappa och jag känner att jag bara vill köpa hem massa godis, lägga mig i sängen och kolla serie. Haha! Han kommer tillbaka på torsdag igen och jag hinner nog ladda upp batterierna lite tills dess iallafall 🙈
– Igår berättade jag för er att vi skulle göra klart i hallen. A målade alla lister igår när det var så dåligt väder. Idag ska listerna målas igen och i helgen ska A göra en rund spegel som ska upp i hallen. Kommer bli så fint!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Tess

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats